Systeemi.org esittelee vain hyvät arvostelut saaneet (4-5 pistettä 5:stä) ilmaiset ladattavat freeware-pelit PC:lle. Sivusto ei esittele tuhansia ilmaispelejä, vaan vain parhaat niistä. Huonommat pelit on karsittu pois. Kaikki tältä sivustolta ladattavat pelit ovat ilmaisia täysversioita. Pelejä (ja pelikategorioita) tullaan jatkossa lisäämään, jos jaksetaan. Hyvin todennäköisesti ei jakseta.

Kännykällä toimivia sovelluksia kannattaa hakea muualta verkossa – esittämämme pelit on optimoitu PC:llä pelattaviksi. Android ja iOS alustalla toimivia pelejä voi ladata mm täältä. Mobiilicasinot toimivat nekin selaimesta käsin, vaihtoehtoja on runsaanlaisesti omista käyttöpreferensseistä riippuen.

Ohje pelien lataamiseen ja asentamiseen koneelle: jos peli on pakattu ja muotoa .zip tai .lzh jne, tarvitset ohjelman pelin asennustiedostojen purkamiseen, voit ladata purkuohjelman esimerkiksi täältä: 7-Zip. Pistä mieleesi hakemisto/kansio koneellasi, jonne pelin imuroit asentamista varten. Jos peli ei miellytä, itse pelin saa poistettua usein Windowsin Control Panelin kautta: Add/Remove Programs (Lisää/poista sovelluksia). Lähes kaikki pelit toimivat Windowsissa, mutta muutama peli vaatii toimiakseen DOSBoxin (DOS-emulaattori), voit ladata sen täältä: DOSBox. Jokaisen DOSBoxin vaatiman pelin kohdalla on maininta DOSBoxin tarpeellisuudesta. DOSBoxin käyttöohje.

Jotkin pelit, esimerkiksi 3D-grafiikkaa sisältävät raskaammat pelit eivät välttämättä toimi kunnolla ellei koneessasi ole tarpeeksi tehoja, muistikapasiteettia tai 3D-grafiikkakorttia. Tämä ilmenee yleensä pelin grafiikan nykimisenä tai virheilmoituksena peliä käynnistettäessä.

Sähköposti: spostimail-ät-gmail.com

< Pelivalikkoon tästä >